top of page
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
Ena Adamek BA

o meni

Dragi moji,

moje ime je Ena Adamek, imam 36 godinu, porijeklom sam iz prelijepe Bosne i Hercegovine, a odrasla sam tu i tamo, kao i mnogi od vas… U Austriji sam završila studije lingvistike/ klasične filologije i germanistike, a ljubav našla u planiranju individualnih, transkulturalnih i krajnje neobičnih vjenčanja, koja su ogledalo sretnih mladenaca...

 

….prije nekoliko godina sam bila ubjeđena, da su sva vjenčanja u suštini ista- naravno da sam „na sopstevnoj koži“ osjetila, da sam se grdno prevarila: Moj tadašnji zaručnik i ja organizovali smo svoje „vjenčanje iz snova“, po principu URADI SAM- totalno rustikalno u divnoj, začaranoj prirodi ogromnog imanja ( od 1, 5 Ha) jednog sela Donje Austrije… naši gosti su bili zapanjeni…

Sigurno se pitate koji vrag nas je natjerao, da sebe sami bacimo u toliki posao? Pa, slagala bih tvrdeći, da su novčana sredstva bila nebitan faktor,  ipak vam uvjereno mogu reći, da smo oboje oduvijek sanjali o svadbi, koja objedinuje naše strasti i ubjedjenja o skromnosti, dubokoj ljubavi, intimnosti i iskrenosti. Kad god bismo pricali o nasim predstavama, grozili smo se tipičnoj glumi ovakvih slavlja, da bi se drugi osjećali dobro, a mi  kao mladenci pri tome svemu igrali ulogu voštanih figura ili još gore, nečije marijonete…

 

...Naravno se iz početnog plana „da uštedimo malo novca“ razvilo totalno suprotno: Što smo više planirali, tako su nam na um padali komplikovani, razigrani i skupi detalji, bez kojih nismo mogli zamisliti taj veliki dan. Moji spiskovi s naslovom „OBAVEZNO“ svakim danom su postajali duži i duži, i ponekad mi se činilo, da tapšem na mjestu i to sve nikad neću obaviti na vrijeme….

 

...A da ne pričam o grubim, nemilosrdnim komentarima i kritikama onih, od kojih smo očekivali najveću podršku, a ne ismijavanje…. I danas mislimo, da su nas baš ti ljudi "tjerali" da nastavimo. Nasa međusobna potpora postajala je sve jača, iako je naravno bilo dovoljno dana, kada smo htjeli odustati… Ali znate šta? NAŠ TRUD SE ISPLATIO! Niko ne bi pomislio, da ćemo biti sposobni organizovati takav jedinstven događaj, i to sve svojim sopstvenim snagama….

 

Možda se pitate, zašto vam uveliko ispričah svoju životnu priču? Odgovor je: Sve ono ( i još više) što sam postigla za svoje vjenčanje iz snova, želim postići za VAŠ VELIKI DAN!!!

 

S velikim ponosom mogu reći da sam odrasla i školovala se u Bosni, Njemačkoj i Austriji, pri tome upoznala divne ljude iz cijelog svijeta, koji su mi pokazali da ljubav, prijateljstvo i poštovanje ne poznaju nacionalne granice, te su me podstakli da se posvetim onim, koji svoje veze žele ozvaničiti na individualan način.

 

Iz ličnog iskustva mi je poznato, da nije uvijek jednostavno „progutati“ sve predrasude i nastaviti podignute glave… Ali UJEDINJENIM SNAGAMA možemo postići sve ono, o čemu ste VI oduvijek sanjali! Ja ću vam pomoći organizovati taj divan dan, kako biste VI mogli odahnuti, uživati i posvetiti se jedno drugom i naravno vašim gostima!

Zahvaljujući mojim mnogobrojnim i pouzdanim suradnicima raznih djelatnosti, uštedjet ćete ne samo mnogo novca, nego i živaca, te dragocijenog vremena, a za nagradu moćićete uživati u nevjerovatnom kvalitetu usluga i proizvoda…. Garantujem vam već sada: Zajedničkom organizacijom, vaši gosti ostaće bez riječi!

 

Nemojte mnogo razmišljati! Javite mi se, kako bi skupa pisali vašu ličnu ljubavnu priču, koja neće imati samo SRETAN ZAVRŠETAK, nego ući u ISTORIJU VAŠE OKOLINE!

About
Portfolio
EA Wedding Austria

Let's talk

Tel: +43 680-328-3663

office@ea-wedding.com

Ihre Angaben wurden erfolgreich versandt.

"Capturing the moments of today that will wow your heart tomorrow"

All of Me -
00:00 / 00:00
Contact
bottom of page